Artikelen

Meer dan 15.000 historische afbeeldingen online

De Heemkundekring Rijnwaarden heeft in de loop van de jaren een geweldige collectie opgebouwd van foto's, ansichtkaarten en ander historisch beeldmateriaal over het Gelders Eiland. Tot nu toe kon het publiek alleen van deze afbeeldingen genieten bij lezingen, exposities of tijdens een bezoek aan het Dijkmagazijn. Vanaf oktober 2014 is het complete beeld-archief van de Heemkundekring online te bekijken op: http://hkrijnwaarden.jalbum.net.

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan het digitaliseren van de meer dan 15.000 historische afbeeldingen die de Heemkundekring Rijnwaarden in haar bestaan heeft verzameld. Ons werkgebied is opvallend rijk aan historische foto's, schilderijen, tekeningen, landkaarten en ansichten. Dit heeft zonder twijfel te maken met de ligging aan de splitsing van de grote rivieren. Daardoor is het gebied al eeuwen lang zorgvuldig in kaart gebracht en kunnen we putten uit een grote hoeveelheid foto's, schilderijen en tekeningen. Ook de schilderachtige ligging in het landschap, de scheepsbouw, de steenindustrie en het belang van o.a. Tolkamer voor de scheepvaart hebben er voor gezorgd dat het Gelders Eiland in al zijn aspecten veelvuldig op de gevoelige plaat is vereeuwigd, vroeger en nu.

Onze gloednieuwe album-website biedt de mogelijkheid om door ons complete beeldarchief te bladeren. Om dit te vergemakkelijken zijn de afbeeldingen op onderwerp ingedeeld in mappen, en zijn veel foto´s al voorzien van een onderschrift. Daarnaast is er een krachtige zoekfunctie die snel en gemakkelijk afbeeldingen op trefwoord kan tonen. Er wordt ondertussen nog gewerkt aan de mogelijkheid om foto's in hoge digitale kwaliteit te kunnen bestellen via onze website.

Uiteraard is het afbeeldingen-archief nog steeds groeiende. In de toekomst zal er daarom zeker een uitbreiding komen van de online collectie. Wie foto's thuis heeft die interessant kunnen zijn voor ons archief, is van harte welkom om ze met ons te delen. Wij digitaliseren ze graag voor u met geavanceerde apparatuur, dat hoeft u dus niet zelf te doen. Laat het ons weten via het contactformulier op deze website!

Geplaatst op 14-10-2014 door HKR

Terug naar het overzicht

Naam:
E-mail: (optional)
Smilies:  

| Vergeet Mij