Activiteiten georganiseerd door Heemkundekringrijnwaarden >>

Laatst bewerkt 08-06-2017

Lezing Heemkundekring Rijnwaarden I 23 juni

Vrijdag 23 juni Om: 20.00 uur in het kerkje te Aerdt

Lezing door Sander Woonings van Stichting Aircraft Research Group (ARGA)

Leden vrij intree, niet leden € 2,50

De crash van een RAF Supermarine Spitfire Fotoverkenner bij Herwen op 22 Maart 1940

Sander is een voormalig inwoner van Herwen en zal voor de tweede maal een lezing geven van dit zeer bijzondere verhaal. Een verhaal over de allereerste Spitfire die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse Luftwaffe werd onderschept en neergeschoten en waarbij de Britse piloot op dramatische wijze om het leven kwam. Een verhaal over de ontwikkeling en toepassing van de militaire luchtfotografie en verkenning. Maar boven alles het verhaal van de dappere en moedige Britse piloot die op extreme en eenzame hoogte in zijn onbewapende fotoverkenner een zeer geheime en gevaarlijke missie vloog boven vijandelijk gebied…..in een tijd dat Nederland nog niet in oorlog was met Duitsland.

De lezing is compleet herzien en vernieuwd en zal nu ondersteund worden met vele nog nooit getoonde foto’s en documenten welke door de familie van de Britse vlieger ter beschikking zijn gesteld. Tevens zijn er intrigerende ontwikkelingen te melden ten aanzien van de exacte crashplaats van het vliegtuig. Hierin speelt Huis Aerdt een grote rol.